Турција eVisa (Електронско овластување за патување)

Турската виза онлајн е електронско овластување за патување што беше имплементирано од 2016 година од Владата на Турција. Овој онлајн-процес за е-виза за Турција на својот имател му овозможува престој во земјата до 3 месеци.

Подобни странски државјани кои сакаат да патуваат во Турција за туристички или деловни цели мора или да аплицираат за редовна или традиционална виза или Електронска дозвола за патување наречена Турција е-виза.

Турција eVisa важи за период од 180 дена. Времетраењето на престојот за повеќето од подобните националности е 90 дена во период од шест (6) месеци. Турција Visa Online е повеќекратна виза за повеќето подобни земји.

Пополнете ја апликацијата за е-виза за Турција

Обезбедете детали за пасош и патување во формуларот за апликација за е-виза за Турција.

Пополнете
Прегледајте и направете плаќање

Плаќајте безбедно користејќи дебитна или кредитна картичка.

Плати
Добијте е-виза за Турција

Добијте одобрение за е-виза за Турција на вашата е-пошта од Турската имиграција.

Примање

Што е еВиза за Турција или онлајн виза за Турција?


Турската еВиза е онлајн документ доделен од Владата на Турција што овозможува влез во ТурцијаНа Граѓаните на подобни земји треба да го завршат Формулар за апликација за виза за Турција со нивните лични податоци и информации за пасош на оваа веб -страница.

Турција eVisa is виза за повеќекратно влегување што дозволува престој до 90 дена. Турција еВиза е важи само за туристички и трговски цели.

Турската виза онлајн е важи 180 дена од датумот на издавање. Периодот на важност на вашата онлајн виза за Турција се разликува од времетраењето на престојот. Додека Турција eVisa важи 180 дена, вашето времетраење не може да надмине 90 дена во рок од 180 денаНа Може да влезете во Турција во секое време во периодот на валидност од 180 дена.

Турција еВиза е директно и електронски поврзан со вашиот пасош. Службениците за турски пасош ќе можат да ја потврдат валидноста на турската еВиза во нивниот систем на влезното пристаниште. Сепак, препорачливо е да чувате мека копија од Турција eVisa која ќе ви биде испратена по е-пошта.

Примерок за еВиза за Турција

Колку време е потребно за обработка на апликацијата за виза за Турција

Додека повеќето апликации се обработуваат во рок од 24 часа, препорачливо е да аплицирате за Турција eVisa најмалку 72 часа пред да планирате да влезете во земјата или да се качите на вашиот лет.

Виза за Турција преку Интернет е брз процес кој бара од вас пополнување на Апликација за виза за Турција онлајн, ова може да потрае само пет (5) минути за да се заврши. Ова е целосно онлајн процес. Турција Visa Online се издава откако формуларот за апликација е успешно пополнет и таксата ќе ја плати апликантот онлајн. Плаќањето за апликацијата за виза за Турција можете да го извршите со помош на кредитна/дебитна картичка или PayPal во над 100 валути. Сите апликанти, вклучително и деца, треба да ја пополнат апликацијата за виза за Турција. Откако ќе се издаде, на Турција eVisa ќе биде испратена директно на е-поштата на апликантот.

Кој може да аплицира за виза за Турција преку Интернет

Странските државјани кои сакаат да патуваат во Турција за туристички или деловни цели мора или да аплицира за редовна или традиционална виза или повикано Електронско овластување за патување Виза за Турција преку ИнтернетНа Додека добивањето традиционална виза за Турција вклучува посета на најблиската турска амбасада или конзулат, граѓани од Турција земји подобни за еВиза може да добие еВиза за Турција со пополнување на едноставен формулар за апликација за виза за Турција.

Апликантите можат да аплицираат за Турција eVisa од нивниот мобилен, таблет, компјутер или компјутер и да ја добијат во нивното сандаче за е-пошта со користење на ова Формулар за апликација за виза за Турција. Имателите на пасоши од следните земји и територии можат да добијат визи за Турција преку Интернет за плаќање пред пристигнувањето. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во период од шест (6) месеци.

Имателите на пасоши од следните земји и територии можат да добијат виза за Турција преку Интернет за плаќање пред пристигнувањето. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во рок од 180 дена.

Турција еВиза е важи за период од 180 дена. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во период од шест (6) месеци. Турција Visa Online е виза за повеќекратно влегување.

Условна Турција еВиза

Сопствениците на пасоши од следните земји имаат право да аплицираат за еднократна виза за Турција преку Интернет на која можат да останат до 30 дена само доколку ги исполнуваат условите наведени подолу:

Услови:

  • Сите националности мора да поседуваат валидна виза (или туристичка виза) од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство.

OR

  • Сите националности мора да поседуваат дозвола за престој од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство

Забелешка: Електронски визи (е-виза) или дозволи за е-престој не се прифаќаат.

Имателите на пасоши од следните земји и територии можат да добијат виза за Турција преку Интернет за плаќање пред пристигнувањето. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во рок од 180 дена.

Турција еВиза е важи за период од 180 дена. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во период од шест (6) месеци. Турција Visa Online е виза за повеќекратно влегување.

Условна Турција еВиза

Сопствениците на пасоши од следните земји имаат право да аплицираат за еднократна виза за Турција преку Интернет на која можат да останат до 30 дена само доколку ги исполнуваат условите наведени подолу:

Услови:

  • Сите националности мора да поседуваат валидна виза (или туристичка виза) од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство.

OR

  • Сите националности мора да поседуваат дозвола за престој од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство

Забелешка: Електронски визи (е-виза) или дозволи за е-престој не се прифаќаат.

Барања за онлајн виза за Турција

Патниците кои имаат намера да аплицираат за еВиза за Турција мора да ги исполнуваат следниве услови:

Валиден пасош за патување

Пасошот на апликантот мора да биде важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Исто така, на пасошот треба да има празна страница за да може царинскиот службеник да ви го запечати пасошот.

Важечка лична карта за е-пошта

Апликантот ќе добие eVisa за Турција по е-пошта, затоа е потребен валиден идентификатор на е-пошта за да се пополни формуларот за апликација за виза за Турција.

Начин на плаќање

Од Формулар за апликација за виза за Турција е достапна само преку Интернет, без еквивалент на хартија, потребна е валидна кредитна/дебитна картичка. Сите плаќања се обработуваат со користење Безбеден PayPal портал за плаќање.

Потребни се информации за формуларот за апликација за виза за Турција

Апликантите за еВиза за Турција ќе треба да ги достават следните информации во моментот на пополнување на формуларот за апликација за виза за Турција:

  • Име, презиме и датум на раѓање
  • Број на пасош, датум на истекување
  • Информации за контакт, како што се адреса и е-пошта

Документи кои може да ги побараат од апликантот за онлајн виза за Турција на границата со Турција

Средства за поддршка на самите себе

Од апликантот може да се побара да обезбеди докази дека можат финансиски да се издржуваат и да се одржуваат за време на нивниот престој во Турција.

Назад / повратен билет за лет.

Може да се бара од апликантот да покаже дека има намера да ја напушти Турција откако ќе заврши целта на патувањето за кое е применета е-виза Турција.

Ако апликантот нема пакет за натаму, тие можат да обезбедат доказ за средства и можност за купување билет во иднина.

Испечатете ја вашата еВиза за Турција

Откако успешно ќе го извршите плаќањето за вашата апликација за виза за Турција, ќе добиете е-пошта што ја содржи вашата eVisa за Турција. Ова е е-поштата што ја внесовте во формуларот за апликација за виза за Турција. Препорачливо е да преземете и испечатите копија од вашата eVisa за Турција.

Вашата официјална турска виза е подготвена

Откако ќе испечатите копија од вашиот Виза за Турција преку Интернет, сега можете да ја посетите Турција со вашата официјална виза за Турција и да уживате во нејзината убавина и култура. Можете да ги проверите знаменитостите како Света Софија, Сината џамија, Троја и многу повеќе. Можете исто така да купувате според вашата содржина во Гранд чаршија, каде што е достапно сè, од кожени јакни до накит до сувенири.

Меѓутоа, ако размислувате да посетите други земји во Европа, тогаш треба да знаете дека вашата туристичка виза за Турција може да се користи само за Турција и за ниту една друга земја. Сепак, добрата вест овде е дека вашата официјална турска виза важи најмалку 60 дена, така што имате доволно време да ја истражите цела Турција.

Исто така, да се биде турист во Турција со eVisa на Турција, треба да го чувате вашиот пасош безбеден бидејќи тоа е единствениот доказ за идентификација кој често ќе ви треба. Погрижете се да не го изгубите или да го оставите да лежи наоколу.

Придобивки од примена на Интернет

САМО Некои од најважните предности од обработката на вашата е-виза на Турција преку Интернет

Скролувајте лево и десно за да ја видите содржината на табелата

Услуги Метод на хартија онлајн
24/365 Интернет апликација.
Нема временски рок.
Ревизија и корекција на апликацијата од страна на експерти за виза пред поднесување.
Поедноставен процес на аплицирање.
Корекција на исчезнати или неточни информации.
Заштита на приватност и безбедна форма.
Верификација и валидација на дополнителни потребни информации.
Поддршка и помош 24/7 по е-пошта.
Обнова на е-пошта на вашата eVisa во случај на загуба.