Турција виза од Бермуди

Турција виза за бермудиските граѓани

Аплицирајте за виза за Турција од Бермуди

eTA за граѓаните на Бермудија

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Граѓаните на Бермудија имаат право на за Турција еВиза
 • Бермудите беа земја основач на овластувањето за патување со еВиза Турција
 • Граѓаните на Бермудија уживаат во брз и лесен влез користејќи го овластувањето за патување со Турција eVisa

Други барања за е-виза за Турција

 • Граѓаните на Бермудија можат да останат до 90 дена на е-виза за Турција
 • Можете да пристигнете по копно, море или воздушен пат користејќи електронска виза за Турција
 • Турција е-виза важи за кратки туристички, деловни или транзитни посети

Турција виза од Бермуди

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Турската програма за еВиза започна во 2013 година од Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Задолжителен услов е граѓаните на Бермудија да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до 90 дена за туризам/рекреација, бизнис или транзит. Турската виза од Бермуди е неопционална и а задолжителен услов за сите бермудиски државјани посета на Турција за краток престој. Турскиот пасош на имателите на еВиза мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како да аплицирате за виза за Турција од Бермуди?

Турската виза за Бермуди бара пополнување на Формулар за апликација за е-виза за Турција што може да се заврши за околу (5) минути. Формуларот за апликација за виза за Турција бара од апликантите да внесат информации на страницата со пасош, лични податоци, вклучувајќи имиња на родители, детали за нивната адреса и адреса на е-пошта.

Граѓаните на Бермудија можат да аплицираат и да пополнат е-виза на оваа веб-страница на оваа веб-локација и добијте ја онлајн визата за Турција преку е-пошта. Процесот на аплицирање за е-виза за Турција е минимален за граѓаните на Бермудија. Основните барања вклучуваат поседување на Id на е-пошта и кредитна или дебитна картичка валидна за меѓународни плаќања, како на пр ВИЗА or MasterCard.

По плаќањето на таксите за аплицирање за е-виза за Турција, започнува обработката на апликацијата. Турција онлајн виза онлајн се испраќа преку е-пошта. Граѓаните на Бермудија ќе добијат е-виза за Турција во PDF формат преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за апликација за е-виза со потребните информации и откако ќе се обработи исплатата. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за бермудиски државјани

Барања за е-виза за Турција се минимални, но добро е да се запознаете со нив пред да аплицирате. За да ја посетат Турција, бермудиските државјани бараат Обичен пасош да се квалификува за Турција eVisa. Дипломатски, За итни случаи or Бегалец Имателите на пасоши немаат право да аплицираат за е-виза за Турција и наместо тоа мора да аплицираат за турска виза во најблиската турска амбасада или конзулат. Граѓаните на Бермудија кои имаат двојно државјанство треба да се погрижат да аплицираат за е-виза со истиот пасош што ќе го користат за патување во Турција. Турција e-Visa е електронски поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирање. Не е потребно печатење на е-Виза PDF или давање друго овластување за патување на аеродромот во Турција, бидејќи турската електронска виза е поврзана онлајн со Пасош во системот за имиграција на Турција.

На апликантите ќе им треба и валиден Кредит or Дебитна картичка која е овозможена за меѓународни плаќања за плаќање за онлајн виза за Турција. Граѓаните на Бермудија, исто така, треба да имаат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, во спротивно ќе треба да аплицирате за нова турска е-виза.

Колку долго граѓаните на Бермудија можат да останат со виза за Турција?

Датумот на поаѓање за бермудискиот граѓанин треба да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Граѓаните на Бермудија мора да добијат онлајн виза за Турција (Турција еВиза) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Бермудија имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна турска виза во зависност од нивните околности. Турската е-виза важи само за туристички или деловни цели. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за а редовно or налепница виза на вашиот речиси Турската амбасада or Конзулат.

Која е важноста на турската виза преку Интернет за граѓаните на Бермудија

Додека Турција е-виза е валидна за времетраење од 180 дена, граѓаните на Бермудија можат да останат до 90 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за граѓаните на Бермудија.

Можете да најдете одговори на повеќе Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза).


Список на интересни работи што треба да ги направат за граѓаните на Бермудија додека ја посетуваат Турција

 • Шармантни кафулиња на плажа во Патара
 • Гроздобер кочии влечени од коњи на островот на принцовите
 • Учествувајте со локум и фенери во Големиот пазар
 • Рачно изработени килими и теписи со брод во Отоманија
 • Рај на библиофилот во Сахафлар Карсиси
 • Прекрасен поглед на турските води во Мармарис
 • Уживајте во раскошните крстарења во пристаништето во Истанбул
 • Убави тури со траект во Еминону
 • Trek Pretty Mountains and Bays во Измир
 • Направете патување во минатото во палатата Топкапи
 • Сведоци за вонредни цркви во Ани

Амбасада на Бермуди во Турција

Адреса

Сехит Ерсан Кад. No:46/A Çankayaar Cd. бр.10 поштенско сандаче 42 Чанкаја 06680 Анкара Турција

телефон

+ 90-312-455-3352

Факс

+ 90-312-455-3351


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.