Турција виза од Обединетите Арапски Емирати

Турција виза за државјани на Емирати

Аплицирајте за турска виза од Обединетите Арапски Емирати

eTA за граѓаните на Емиратите

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Граѓаните на Емиратите имаат право на за Турција еВиза
 • Обединетите Арапски Емирати беа земја основач на овластувањето за патување со еВиза Турција
 • Граѓаните на Емиратите уживаат во брз и лесен влез користејќи го овластувањето за патување со Турција eVisa

Други барања за е-виза за Турција

 • Граѓаните на Емиратите можат да останат до 90 дена на е-виза за Турција
 • Можете да пристигнете по копно, море или воздушен пат користејќи електронска виза за Турција
 • Турција е-виза важи за кратки туристички, деловни или транзитни посети

Турција виза од Обединетите Арапски Емирати

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Турската програма за еВиза започна во 2013 година од Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Задолжителен услов за граѓаните на Емиратите е да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до 90 дена за туризам/рекреација, бизнис или транзит. Турската виза од Обединетите Арапски Емирати е неопционална и а задолжителен услов за сите државјани на Емирати посета на Турција за краток престој. Турскиот пасош на имателите на еВиза мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како да аплицирате за турска виза од Обединетите Арапски Емирати?

Турската виза за Емирати бара пополнување на Формулар за апликација за е-виза за Турција што може да се заврши за околу (5) минути. Формуларот за апликација за виза за Турција бара од апликантите да внесат информации на страницата со пасош, лични податоци, вклучувајќи имиња на родители, детали за нивната адреса и адреса на е-пошта.

Граѓаните на Емиратите можат да аплицираат и да пополнат е-виза на оваа веб-страница на оваа веб-локација и добијте ја онлајн визата за Турција преку е-пошта. Процесот на аплицирање за е-виза за Турција е минимален за граѓаните на Емиратите. Основните барања вклучуваат поседување на Id на е-пошта и кредитна или дебитна картичка валидна за меѓународни плаќања, како на пр ВИЗА or MasterCard.

По плаќањето на таксите за аплицирање за е-виза за Турција, започнува обработката на апликацијата. Турција онлајн виза онлајн се испраќа преку е-пошта. Граѓаните на Емиратите ќе добијат е-виза за Турција во PDF формат преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за апликација за е-виза со потребните информации и откако ќе се обработи исплатата. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за државјани на Емирати

Барања за е-виза за Турција се минимални, но добро е да се запознаете со нив пред да аплицирате. За да ја посетат Турција, државјаните на Емиратите бараат Обичен пасош да се квалификува за Турција eVisa. Дипломатски, За итни случаи or Бегалец Имателите на пасоши немаат право да аплицираат за е-виза за Турција и наместо тоа мора да аплицираат за турска виза во најблиската турска амбасада или конзулат. Граѓаните на Емиратите кои имаат двојно државјанство треба да се погрижат да аплицираат за е-виза со истиот пасош што ќе го користат за патување во Турција. Турција e-Visa е електронски поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирање. Не е потребно да се печати PDF-от на е-виза или да се обезбеди друго овластување за патување на аеродромот во Турција, бидејќи Електронската виза на Турција е поврзана онлајн со Пасош во системот за имиграција на Турција.

На апликантите ќе им треба и валиден Кредит or Дебитна картичка која е овозможена за меѓународни плаќања за плаќање за онлајн виза за Турција. Граѓаните на Емиратите исто така треба да имаат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, во спротивно ќе треба да аплицирате за нова турска е-виза.

Колку долго граѓаните на Емиратите можат да останат со виза за Турција?

Датумот на поаѓање за државјанин на Емирати треба да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Граѓаните на Емиратите мора да добијат онлајн виза за Турција (Turkey eVisa) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Емиратите имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна турска виза во зависност од нивните околности. Турската е-виза важи само за туристички или деловни цели. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за а редовно or налепница виза на вашиот речиси Турската амбасада or Конзулат.

Која е важноста на турската виза преку Интернет за граѓаните на Емирати

Додека е-визата за Турција важи за 180 дена, граѓаните на Емиратите можат да останат до 90 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за граѓаните на Емирати.

Можете да најдете одговори на повеќе Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза).


Список на интересни работи што треба да ги направат за граѓаните на Емирати додека ја посетуваат Турција

 • Погледнете ги погледите! за време на возењето со ферибот во Босфор
 • Сведок на турскиот морски живот во аквариумот Аква Вега
 • Термесос, Bayatbademleri Köyü, Турција
 • Одете под земја во подземниот град Деринкују
 • Посетете го ова иконо обележје на Гобекли Тепе
 • Наутички инструменти на Мињатур, Истанбул, Турција
 • Пламенот гори во оваа планина повеќе од 2,500 години, Јанарташ
 • Уживајте во турската уметничка страна во музејот Еримтан
 • Карта на Пири Реис во палатата Топкапи, 1513 турска светска мапа
 • најдобро зачуваниот антички театар во светот, театар Аспендос, Серик, Турција
 • Турски манастир сместен во wallид од карпа, манастир Сумела, Акарсу Кајо, Турција

Амбасада на ОАЕ во Турција

Адреса

Илкбахар Махаласи, 613 ск, бр: 13 06550 Чанкаја, Анкара Турција

телефон

+ 90-312-490-1414

Факс

+ 90-312-491-2333


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.