Turqia eVisa (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit)

Visa Online e Turqisë është një autorizim elektronik udhëtimi që u zbatua që nga viti 2016 nga Qeveria e Turqisë. Ky proces online për Turqinë e-Visa i jep mbajtësit të saj një qëndrim deri në 3 muaj në vend.

Çfarë është eVisa e Turqisë ose Viza e Turqisë në internet?


EVisa e Turqisë është një dokument online i dhënë nga Qeveria e Turqisë që lejon hyrjen në TurqiMe Qytetarëve të vendeve të pranueshme u kërkohet të përfundojnë Formulari i aplikimit për vizë në Turqi me të dhënat e tyre personale dhe informacionin e pasaportës në këtë faqe në internet.

Turqi eVisa is vizë me hyrje të shumëfishtë kjo lejon qëndron deri në 90 ditë. Turqia eVisa është e vlefshme vetëm për qëllime turistike dhe tregtare.

Viza Online e Turqisë është e vlefshme për 180 ditë nga data e lëshimit. Periudha e vlefshmërisë së Visa Online për Turqinë është e ndryshme nga kohëzgjatja e qëndrimit. Ndërsa Turqia eVisa është e vlefshme për 180 ditë, kohëzgjatja juaj nuk mund të kalojë 90 ditë brenda çdo 180 ditëshMe Ju mund të hyni në Turqi në çdo kohë brenda periudhës së vlefshmërisë prej 180 ditësh.

Turqia eVisa është direkt dhe lidhur elektronikisht me pasaportën tuaj. Zyrtarët e pasaportës së Turqisë do të jenë në gjendje të verifikojnë vlefshmërinë e eVizës turke në sistemin e tyre në portin e hyrjes. Sidoqoftë, këshillohet të mbani një kopje të butë të eVisa-s së Turqisë që do t'ju dërgohet me email.

Shembull i Vizës së Turqisë

Sa kohë kërkon aplikimi për vizë në Turqi për t'u përpunuar

Ndërsa shumica e aplikacioneve përpunohen brenda 24 orëve, këshillohet të aplikoni për eVisa të Turqisë të paktën 72 orë para se të planifikoni të hyni në vend ose të hipni në fluturimin tuaj.

Vizë Turqie Online është një proces i shpejtë që kërkon nga ju të plotësoni një Aplikimi për vizë në Turqi në internet, kjo mund të zgjasë deri në pesë (5) minuta për t'u përfunduar. Ky është një proces tërësisht online. Turqia Visa Online lëshohet pasi formulari i aplikimit është plotësuar me sukses dhe tarifa është paguar nga aplikanti online. Ju mund të bëni pagesën për Aplikacionin për Vizë të Turqisë duke përdorur një kartë krediti/debiti ose PayPal në mbi 100 monedha. Të gjithë aplikantët, përfshirë fëmijët, duhet të plotësojnë Aplikimin për Vizë të Turqisë. Pasi lëshohet, Turqia eVisa do të dërgohet drejtpërdrejt në emailin e aplikantit.

Kush mund të aplikojë për vizë për Turqinë në internet

Shtetasit e huaj që dëshirojnë udhëtoni në Turqi për qëllime turistike ose biznesi duhet ose të aplikojë për vizë të rregullt ose tradicionale ose një Autorizim Elektronik Udhëtimi të thirrur Vizë Turqie OnlineMe Ndërsa marrja e një Vize tradicionale të Turqisë përfshin vizitën në ambasadën ose konsullatën më të afërt të Turqisë, qytetarë nga Vendet e pranueshme për eVisa të Turqisë mund të marrë një eVisa të Turqisë duke plotësuar një formular të thjeshtë Aplikimi për Vizë për Turqinë.

Aplikantët mund të aplikojnë për Turqinë eVisa nga celulari, tableti, PC ose kompjuteri i tyre dhe ta marrin atë në kutinë e postës elektronike duke përdorur këtë Formulari i aplikimit për vizë në Turqi. Mbajtësit e pasaportave të vendeve dhe territoreve të mëposhtme mund të marrin vizat e Turqisë në internet për një tarifë përpara mbërritjes. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda një periudhe kohore gjashtë (6) mujore.

Mbajtësit e pasaportave të vendeve dhe territoreve të mëposhtme mund të marrin vizën e Turqisë në internet për një tarifë përpara mbërritjes. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda 180 ditëve.

Turqia eVisa është e vlefshme për një periudhë prej 180 ditësh. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda një periudhe kohore gjashtë (6) mujore. Turqia Visa Online është një vizë me hyrje të shumëfishtë.

EViza e kushtëzuar e Turqisë

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një Vizë të Turqisë Online me një hyrje, në të cilën ata mund të qëndrojnë deri në 30 ditë vetëm nëse plotësojnë kushtet e renditura më poshtë:

Kushtet:

  • Të gjitha kombësitë duhet të mbajnë një Vizë të vlefshme (ose një Vizë Turistike) nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar.

OR

  • Të gjitha kombësitë duhet të kenë një Leje Qëndrimi nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar

Shënim: Vizat elektronike (e-Visa) ose lejet e e-qëndrimit nuk pranohen.

Mbajtësit e pasaportave të vendeve dhe territoreve të mëposhtme mund të marrin vizën e Turqisë në internet për një tarifë përpara mbërritjes. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda 180 ditëve.

Turqia eVisa është e vlefshme për një periudhë prej 180 ditësh. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda një periudhe kohore gjashtë (6) mujore. Turqia Visa Online është një vizë me hyrje të shumëfishtë.

EViza e kushtëzuar e Turqisë

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një Vizë të Turqisë Online me një hyrje, në të cilën ata mund të qëndrojnë deri në 30 ditë vetëm nëse plotësojnë kushtet e renditura më poshtë:

Kushtet:

  • Të gjitha kombësitë duhet të mbajnë një Vizë të vlefshme (ose një Vizë Turistike) nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar.

OR

  • Të gjitha kombësitë duhet të kenë një Leje Qëndrimi nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar

Shënim: Vizat elektronike (e-Visa) ose lejet e e-qëndrimit nuk pranohen.

Kërkesat për viza në Turqi në internet

Udhëtarët që synojnë të aplikojnë eVisa për Turqinë duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

Një pasaportë e vlefshme për udhëtim

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën 6 muaj përtej datës së nisjes, kjo është data kur largoheni nga Turqia.

Duhet të ketë gjithashtu një faqe të zbrazët në pasaportë në mënyrë që Zyrtari i Doganave të mund të vulosë pasaportën tuaj.

Një ID e vlefshme e-mail

Aplikanti do të marrë eVisa për Turqinë me email, prandaj kërkohet një ID e vlefshme e emailit për të plotësuar formularin e aplikimit për vizë për Turqinë.

Metoda e pagesës

Që prej Formulari i aplikimit për vizë në Turqi është i disponueshëm vetëm në internet, pa një ekuivalent në letër, kërkohet një kartë krediti/debiti e vlefshme. Të gjitha pagesat përpunohen duke përdorur Porta e sigurt e pagesës PayPal.

Informacioni i kërkuar për Formularin e Aplikimit për Vizë në Turqi

Aplikantët e Turqisë eVisa do të duhet të japin informacionin e mëposhtëm në kohën e plotësimit të formularit të aplikimit për vizë për Turqinë:

  • Emri, mbiemri dhe data e lindjes
  • Numri i pasaportës, data e skadimit
  • Informacioni i kontaktit të tilla si adresa dhe emaili

Dokumentet që aplikantit të Turqisë Visa Online mund t'i kërkohen në kufirin e Turqisë

Mjetet e mbështetjes së vetvetes

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë dëshmi se ata mund të mbështesin financiarisht dhe të mbajnë veten gjatë qëndrimit të tyre në Turqi.

Bileta e fluturimit përpara / kthyese.

Aplikantit mund t'i kërkohet të tregojë se kanë ndërmend të largohen nga Turqia pasi të ketë përfunduar qëllimi i udhëtimit për të cilin u aplikua e-Visa Turkey.

Nëse aplikanti nuk ka një biletë tutje, ata mund të japin provën e fondeve dhe aftësinë për të blerë një biletë në të ardhmen.

Printoni eVizën tuaj për Turqinë

Pasi të keni bërë me sukses pagesën për aplikimin tuaj për vizë për Turqinë, do të merrni një email që përmban eVizën tuaj për Turqinë. Ky është emaili që keni futur në formularin e aplikimit për vizë për Turqinë. Këshillohet që të shkarkoni dhe printoni një kopje të eVisa-s suaj të Turqisë.

Viza juaj zyrtare e Turqisë është gati

Pasi të printoni një kopje të tuajën Vizë Turqie Online, tani mund të vizitoni Turqinë me vizën tuaj zyrtare të Turqisë dhe të shijoni bukurinë dhe kulturën e saj. Ju mund të shikoni pamjet si Hagia Sophia, Xhamia Blu, Troja dhe shumë të tjera. Ju gjithashtu mund të blini sipas dëshirës tuaj në Grand Bazaar, ku gjithçka është në dispozicion, nga xhaketa lëkure, bizhuteri e deri te suvenire.

Megjithatë, nëse po mendoni të vizitoni vende të tjera në Evropë, atëherë duhet të dini se viza turistike e Turqisë mund të përdoret vetëm për Turqinë dhe asnjë vend tjetër. Megjithatë, lajmi i mirë këtu është se viza juaj zyrtare e Turqisë është e vlefshme për të paktën 60 ditë, kështu që ju keni kohë të mjaftueshme për të eksploruar të gjithë Turqinë.

Gjithashtu, duke qenë një turist në Turqi në Turqinë eVisa, duhet ta mbani të sigurt pasaportën tuaj sepse është e vetmja dëshmi identifikimi që do t'ju duhet shpesh. Sigurohuni që të mos e humbni ose ta lini të shtrirë përreth.

Përfitimet e aplikimit në internet

VETUM DISA NGA Avantazhet më të rëndësishme të përpunimit të e-vizës suaj të Turqisë online

Shkoni majtas dhe djathtas për të parë përmbajtjen e tabelës

Sherbimet Metoda e letrës online
24/365 Aplikim Online.
Asnjë afat kohor.
Rishikimi dhe korrigjimi i aplikacionit nga ekspertët e vizave përpara dorëzimit.
Procesi i thjeshtuar i aplikimit.
Korrigjimi i informacionit të humbur ose të pasaktë.
Mbrojtja e intimitetit dhe forma e sigurt.
Verifikimi dhe vërtetimi i informacionit shtesë të kërkuar.
Mbështetje dhe Ndihmë 24/7 me E-mail.
Rimëkëmbja e e-mail-it tuaj në rast humbjeje.